Over SBB Zomerland

Informatie over SBB Zomerland.

Als professioneel beschermingsbewindvoerder biedt Stichting Bewindvoering en Beheer (SBB) Zomerland financiële diensten aan kwetsbare mensen die als gevolg van een psychische, psycho-geriatrische, verstandelijke of lichamelijke toestand niet in staat zijn om hun vermogensrechtelijke belangen voldoende te behartigen. Met passie en zonder winstoogmerk zorgt SBB Zomerland voor structuur en stabiliteit.

SBB Zomerland is in 1987 opgericht als Stichting Bewindvoering en Beheer Zuidwester. Destijds werden uitsluitend de financiële belangen van cliënten van zorginstelling Zuidwester behartigd. Sinds 1 april 2016 is SBB Zomerland volledig zelfstandig en mogen alle cliënten met een zorgindicatie een beroep op SBB Zomerland doen.

De cliënten van SBB Zomerland wonen voornamelijk in Zuid-Holland (Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Rotterdam), Zeeland en West-Brabant.

Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM toetst ieder jaar of SBB Zomerland voldoet aan het “Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren”. SBB Zomerland is aangesloten bij branchevereniging Horus.

In een professioneel en collegiaal team zijn we voor jou aan het werk. Door onze achtergrond zijn we zeer ervaren in de omgang met mensen met een (licht) verstandelijke beperking. We nemen wat meer tijd om de zaken uit te leggen en we gebruiken geen moeilijke taal.

De volgende leden hebben zitting in onze Raad van Toezicht:

  •    Dhr. H. Noteboom MBA, voorzitter
  •    Dhr. mr. J.J. Meeuwsen, lid
  •    Dhr. N.D.R. Jaspers, lid
  •    Dhr. L.A.F. Hertogs MBA, lid
  •    Mw. A. Lussenburg, lid

Contact opnemen

Vul onderstaande gegevens in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.