◄ Terug

Inkomensbeheer

Wat is inkomensbeheer?

Veel cliënten met een beperking kunnen hun financiën niet zelf bijhouden. Vaak nemen ouders of andere familieleden dan de taak van curator of bewindvoerder op zich. Zij houden zich bezig met uitkeringen, huurtoeslag, gemeentebelastingen en vaste lasten. Maar dat is tegenwoordig geen gemakkelijke taak.

U, als curator of bewindvoerder, kunt de financiële administratie ook gedeeltelijk of volledig uitbesteden aan SBB Zomerland: een professionele en gespecialiseerde stichting die zich speciaal richt op cliënten met een (verstandelijke) beperking en bewoners van zorginstellingen. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen wij, dat onze cliënten al datgene ontvangen waar ze recht op hebben. Een kennismakingsgesprek is de basis voor ons maatwerkconcept.

SBB Zomerland biedt deze administratieve ondersteuning in de vorm van de volgende administratieve pakketten:

Pakket A/voorschotfaciliteit

de keuze voor pakket A is alleen mogelijk voor wettelijke vertegenwoordigers van cliënten die 24-uurs zorg afnemen bij   Stichting Zuidwester en waarbij de administratie in eigen beheer is bij de wettelijke vertegenwoordiger. Meer informatie over Pakket A.

Pakket B/administratieve dienstverlening

de keuze voor pakket B  is alleen mogelijk voor wettelijke dienstverlening vertegenwoordigers van cliënten die 24-uurs zorg afnemen bij Stichting Zuidwester. Meer informatie over Pakket B.

Pakket C/uitgebreide administratieve dienstverlening

de keuze voor pakket C is mogelijk voor wettelijke administratieve dienstverlening vertegenwoordigers van cliënten die ondersteuning wensen bij het beheren van de financiën van hun verwant, ongeacht bij welke zorginstelling de zorg wordt afgenomen. Meer informatie over Pakket C.