◄ Terug

Nieuwsbrief juni 2021

Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de aanstaande bestuurswissel per 1 juli 2021 bij SBB Zomerland en de invulling van de vrijgekomen functies. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen? Bel of mail ons dan. De contactgegevens staan onderaan de nieuwsbrief.

Vanaf 1 juli 2021 gaat José Verhoef, directeur/bestuurder van SBB Zomerland van haar pensioen genieten.
José vertelt: “Ik ben er trots op dat ik ruim 5 jaar als directeur/bestuurder bij Stichting Bewindvoering en Beheer Zomerland heb mogen werken.
SBB Zomerland, dat op 1 april 2016 als gevolg van de Kwaliteitswet vanuit de zorginstelling Zuidwester overgegaan is naar een geheel zelfstandige stichting, is uitgegroeid tot een gezonde, toekomstbestendige bewindvoerdersorganisatie. Samen met het team kijk ik terug op mooie intensieve jaren, waarin we met elkaar als team veel bereikt hebben en ik ben ook bijzonder trots op het team. Op de dienstverlening, die elke werkdag met passie geleverd wordt. En op de collectieve wil en inspanning om die dienstverlening te verstrekken. Juist in de afgelopen corona-maanden is dit nog eens duidelijk geworden. Dat maakt dat ik met een goed gevoel mijn functie overdraag aan Will van Vliet. Bedankt voor uw vertrouwen!”

Met ingang van 1 juli 2021 is Will van Vliet benoemd als directeur/bestuurder van SBB Zomerland.
Will stelt zich voor: “Vijftien jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om mijn (financiële) kennis en expertise anders in te zetten en solliciteerde bij Stichting Zuidwester, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik werd bewindvoerder, al hoewel dat toen nog gewoon cliëntenadministrateur heette. Uit het spontane en oprechte contact met cliënten haalde ik veel voldoening. Als gevolg van de invoering van de Kwaliteitswet “Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren” ging een deel van het administratieve personeel waaronder ik zelf over naar de onafhankelijke Stichting Bewindvoering en Beheer Zomerland.
Vijf jaar later is SBB Zomerland dankzij de huidige directeur José Verhoef en een enthousiast team uitgegroeid tot een volledig gecertificeerde organisatie. Precies zoals de kwaliteitseis het destijds bedoeld heeft. Ik was in het begin bang dat deze ontwikkeling het contact met cliënten in de weg zou staan, maar niets is minder waar gebleken. Het contact werd juist frequenter en intensiever. Via mond-op-mond reclame worden de diensten van SBB Zomerland aanbevolen.

Hobby/vrijwilligerswerk
Naast mijn werk als bewindvoerder ben ik nu 42 jaar lid van Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk en zit ik al 22 jaar in het bestuur waarvan 19 jaar als voorzitter. Ik speel euphonium. Een koperen blaasinstrument met een prachtige lyrische klank. De fanfare is opgericht in 1889 en bestaat dus al 132 jaar. Dankzij een professionele muziekopleiding met bevoegde docenten ligt het muzikale niveau van het orkest hoog. Gelukkig weten we ieder jaar veel leerlingen aan onze fanfare te binden.
Nieuwe functie
Na vijftien jaar als bewindvoerder te hebben gewerkt word ik nu dus directeur bestuurder bij SBB Zomerland. Voor mijn cliënten is dat natuurlijk totaal niet boeiend. Het contact blijft van mens tot mens, intensief, spontaan en oprecht. Gelukkig maar.”

Vanaf 1 juli 2021 is Fiorella Felicia benoemd als bewindvoerder bij SBB Zomerland.
Even voorstellen: “Ik ben Fiorella Felicia. Voor velen geen nieuw gezicht/naam. Sinds februari 2017 ben ik verbonden aan Stichting Bewindvoering en Beheer Zomerland als assistent bewindvoerder. Hier ligt de nadruk op het ondersteunen van mijn collega’s bewindvoerder bij hun taken en neem ik taken over waar dat mogelijk is. Vanaf 1 juli neem ik de functie over van mijn collega Will van Vliet en ga ik aan slag als bewindvoerder. Ik vind het heel leuk om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
Door mijn positieve houding lever ik een effectieve bijdrage voor onze kwetsbare cliënt. Belangrijk vind ik dat de cliënt duidelijkheid krijgt over zijn/haar situatie. Met mijn juridische achtergrond kan ik naast op financieel gebied, de cliënt ook op juridisch gebied ondersteunen. Ik heb dan ook heel veel zin in mijn avontuur in een nieuw jasje bij Stichting Bewindvoering en Beheer Zomerland.”